Govert Muijs

Kinderportretten

Kinderportret laten schilderen

Of het nu babyportretten, peuterportretten of portretten van oudere kinderen zijn, het werken met kinderen vind ik een van de leukste aspecten van mijn vak. Het maken van een realistisch portret, bijvoorbeeld als cadeau voor opa en oma, is een grote uitdaging.

Werkwijze schilderen van kinderportretten

Meestal komen de kinderen met hun ouders in mijn atelier. Daar laat ik de kinderen poseren. De kinderen nemen doorgaans na een tijdje zelf een spontane houding aan. Vervolgens neem ik veel foto’s van de kinderen, zodat ik bij het maken van de portretten goede voorbeelden heb. Incidenteel schilder ik uitsluitend van foto’s. Bijvoorbeeld omdat het een verrassing is voor de ontvanger van het schilderij. Extra uitdagend, maar als er goede foto’s zijn, is het resultaat goed.

Het portret wordt in de weken daarop in het atelier uitgewerkt. Wanneer het portret bijna klaar is, komen de kinderen nog een keer terug voor de “finishing touch”.

Eigen stijl: kinderen komen uit de lijst

Veel portretten heb ik “uit de lijst” geschilderd, hierbij wordt de lijst in “trompe-l’oeil” techniek uitgevoerd. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld buiten de lijst schommelen. Of van het ene schilderij in het andere schilderij kruipen. Deze manier van schilderen werd al in de 17e eeuw gebruikt bij Nicolaas Maes en Gerrit Dou.

Kinderportret in opdracht

Met veel plezier maak ik voor u of uw familie een kinderportret in opdracht. Bij elke opdracht voor een kinderportret of schilderij overleg ik zoveel mogelijk met u.

Voor meer informatie kunt u altijd vrijblijvend contact met mij opnemen.

Geïnteresseerd in mijn diensten?

Neem vrijblijvend contact met mij op

Al meer dan 35 jaar schilder ik portretten en muurschilderingen in opdracht voor bedrijven, organisaties en particulieren.

Contact

Vliegdenweg 11
1406 MX Bussum (Nederland)
T: +31 (0)6 508 75 872
E: info@portretschilder.nl