Govert Muijs

Familie­portretten

Familieportret laten schilderen

Bij gezins- en familieportretten is het vaak even puzzelen om op het doek een mooie compositie te krijgen. Door samen met u te overleggen, bekijken we de mogelijkheden. Voor een eerste opzet laat ik u en uw gezinsleden of familieleden met elkaar in het atelier poseren voor een aantal foto’s. Voor de afzonderlijke portretten doen we dit ook apart.

Vooraf vraag ik u goed na te denken over de (kleur) kleding en de achtergrond. Hierin is veel mogelijk en dit bepaalt in belangrijke mate hoe het schilderij geschilderd wordt. Vaak schilder ik het huis van de familie of een geliefd landschap achter de portretten.

Bij de meeste portretten schilder ik de lijst in reliëf, volgens een techniek die “trompe-l’oeil” wordt genoemd. Daardoor kan ik bepaalde elementen (bijvoorbeeld een arm of voet) buiten de lijst laten komen. Hierdoor krijgen de schilderijen een unieke uitstraling en moeten uw gasten goed kijken hoe het werk in elkaar zit. Voor de harmonie van het schilderij, geef ik de achtergrond als eerste laag een warme oker kleur. Vervolgens werk ik het uit in beperkt palet, zodat er een mooie eenheid in het familieportret ontstaat.

Een familieportret laten maken in opdracht

Lijkt het u leuk om uw dierbaren, bijvoorbeeld u en uw gezin, in een schilderij te vereeuwigen? Ik maak met veel plezier, voor u en uw familie een schilderij of familieportret in opdracht. Aan de hand van schetsen, bedenken we samen een mooie compositie. Vervolgens lever ik een mooi en uniek, realistisch schilderij af.

Voor meer informatie kunt u altijd vrijblijvend contact met mij opnemen.

Geïnteresseerd in mijn diensten?

Neem vrijblijvend contact met mij op

Al meer dan 35 jaar schilder ik portretten en muurschilderingen in opdracht voor bedrijven, organisaties en particulieren.

Contact

Vliegdenweg 11
1406 MX Bussum (Nederland)
T: +31 (0)6 508 75 872
E: info@portretschilder.nl