Govert Muijs

Galerie

Galerie portret­schilderingen

Op deze pagina vindt u een selectie van mijn werk ingedeeld in categorieën.

Indien u vragen of opmerkingen heeft, kunt u te allen tijde contact met mij opnemen.

De vrolijke vioolspeler

Het schilderij “De vrolijke vioolspeler” van Gerard van Honthorst vind ik al van kinds af aan fascinerend. Het is een vrolijk schilderij met veel kleuren en een trompe-l’oeil-effect, alsof hij zijn arm naar de toeschouwer uitsteekt om te proosten. Ik heb het altijd al willen schilderen, dus dat heb ik nu gedaan, op dezelfde manier als hij dat toen deed. Ik geef ook les in deze technieken!

Lees meer →

Gerard van Honthorst was een Utrechtse schilder in de Gouden Eeuw en hij was een van de beste volgelingen van Caravaggio. Van Honthorst reisde naar Italië en kwam bij een belangrijke beschermheer in het paleis te wonen waar hij een gigantische kunstcollectie met o.a. werk van Caravaggio tot zijn beschikking had om te bestuderen. Van Honthorst was in zijn tijd erg bekend, nog bekender dan Rembrandt van Rijn. Hij heeft dan ook grootse dingen gedaan voor belangrijke mensen als Paus Urbanus VIII, de Engelse koning Karel I, prins Frederik Hendrik en Christiaan IV, koning van Denemarken.

Groot portret van dhr. Kremer

Voor het veertig jarig bestaan van het bedrijf Kremer te ‘s Heerenberg, heb ik een groot portret van dhr. Kremer geschilderd. Kleurbanen rechts op het schilderij geven de verschillende afdelingen van het bedrijf weer. Achter het grote gebouw staat de kippenschuur, daar is het bedrijf van dhr. Kremer veertig jaar geleden begonnen. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een organisatie met 160 man personeel. Het voetbalveld links betreft het project de “rijdende grasmat”, van het Gelredome stadion. De installatietechniek hiervan is door Kremer geleverd.
Afmeting schilderij 140 x 100cm.

Portretten vanaf een foto, voor GGD Brabant

De GGD te Brabant wilde een complete galerij van portretten met alle directeuren die de afgelopen 50 jaar leiding hebben gegeven. Drie directeuren, uit de jaren 50-60, ontbraken nog. Voor de portretten van deze mensen werd ik gevraagd. Helaas waren van de mannen alleen zwart/wit foto’s uit die tijd voor handen. Ik heb deze zwart/wit foto’s op het schildersdoek omgezet in kleur.

Het resultaat was verrassend, de oude tijd kwam weer tot leven. Om een eenheid in dit 3-luik te bereiken, ben ik uitgegaan van een beperkt palet van 4 kleuren en heb ik voor de achtergrond dezelfde kleur aangehouden.

Kinderportret

Naar aanleiding van mijn expositie een paar jaar geleden in het Singer Museum, heeft de directeur mij gevraagd om zijn kinderen te schilderen.

Schilderijen stadsaanzicht Amsterdam

Een serie van stadsgezichten van Amsterdam. Van deze schilderijen zijn afdrukken op canvas en posters gemaakt. De werken komen t.z.t ook in andere vormen beschikbaar, zoals kalenders en wenskaarten.

Portret van een commissaris

Een paar jaar geleden is me gevraagd een portret te schilderen van een commissaris met als aanleiding zijn pensioengerechtigde leeftijd: afscheid nemen van zijn korps na 40 dienstjaren af.

In zijn loopbaan als hoofd van de narcoticabrigade, heeft hij zichzelf vergeleken met een arend. De vogel kan op grote hoogte zijn prooi scherp zien. Hij heeft mij de opdracht gegeven deze metafoor te schilderen in mijn schilderij.

Baas met Berner Sennen hond

Het is verrassend om ook opdrachten uit het buitenland te krijgen. Deze opdrachtgever woont in Denemarken en was mijn site tegen gekomen. Het contact was via e-mailen snel gelegd. Door duidelijke foto’s te ontvangen heb ik de opdrachtgever en zijn Berner Sennen hond op deze manier goed op het doek kunnen krijgen.

Portret koeien op stal

Een boer uit het dorp Blaricum was deze keer mijn opdrachtgever. Door omstandigheden moest hij stoppen met zijn boerenbedrijf. Dat is de aanleiding geweest zijn oude vertrouwde stal met koeien door mij op doek te laten vereeuwigen. Dankbaar heb ik gebruik kunnen maken van het tegenlicht, daardoor komt het schilderij echt tot leven.

Compositietekening bij TV programma “Memories”

Voor een uitzending van het programma “Memories” (7 december 2009), ben ik gevraagd een compositietekening te maken. Gerard heeft namelijk, na het lezen van een brief van zijn verloofde Joke, alle brieven en foto’s van haar in de Arafura zee gegooid.

Portret van zingende vrouw

In dit schilderij zingt deze vrouw het lied “Con Amore”, op de achtergrond zie je de olijfbomen in een heuvelachtig landschap. Dit is het prachtige uitzicht van hun vakantiewoning in Algarve Portugal.

Geïnteresseerd in mijn diensten?

Neem vrijblijvend contact met mij op

Al meer dan 35 jaar schilder ik portretten en muurschilderingen in opdracht voor bedrijven, organisaties en particulieren.

Contact

Vliegdenweg 11
1406 MX Bussum (Nederland)
T: +31 (0)6 508 75 872
E: info@portretschilder.nl