Govert Muijs

Groeps­portretten

Groepsportretten geïnspireerd door de oude meesters

Wie kent ze niet: De Nachtwacht, De Staalmeesters en De anatomische les van dr. Nicolæs Tulp. Rembrandt heeft in zijn leven enkele realistische groepsportretten geschilderd, die stuk voor stuk wereldwijd faam hebben gemaakt. Deze werken waren ook van grote invloed op het ontstaan van groepsportretten als eigen discipline. De vroegere beeldende kunst, zoals de Schutters- en Regentenstukken van iemand als Frans Hals, hebben ook veel invloed op mij gehad.

Bij het maken van groepsportretten laat ik mij laten inspireren door de groepsportretten en Schuttersstukken van deze oude meesters. Door in mijn eigen schilderijen een modern element toe te voegen, maak ik er een uniek werk van. Beeldende kunst in een realistische stijl.

Een groepsportret in opdracht

Tot ongeveer 1650 was het bestellen van een groepsportretten erg populair, voornamelijk door regenten, gilden en hooggeplaatste stadsburgers. Zij lieten zich vaak met het voltallige bestuur of gilde vereeuwigen op grote (realistisch geschilderde) groepsportretten, die in bijvoorbeeld vergaderkamers kwam te hangen.

Tegenwoordig is een groepsportret niet enkel meer weggelegd voor de hooggeplaasten, maar kan iedereen een groepsportret in opdracht laten maken.

Lijkt het u leuk om uw dierbaren of collega’s gezamenlijk te laten portretteren en zo op een schilderij te vereeuwigen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op voor een groepsportret in opdracht.

Geïnteresseerd in mijn diensten?

Neem vrijblijvend contact met mij op

Al meer dan 35 jaar schilder ik portretten en muurschilderingen in opdracht voor bedrijven, organisaties en particulieren.

Contact

Vliegdenweg 11
1406 MX Bussum (Nederland)
T: +31 (0)6 508 75 872
E: info@portretschilder.nl